3 Ağustos 2015 Pazartesi

O.Çocukluğu 101

Yurt dışından telefon getirmek büyük olay. Kimse tam olarak kaç tane getirebileceğini bilmez, nerede nasıl kayıt yaptıracağını bilmez. Ama memleketimizde yapılan yasal orospu çocukluğu olan vergi bindirmenin aksine yurt dışından aldığınız telefonun fiyatı yarı yarıya kadar düşebilmektedir. Bunu herkes bilir.

Geçen bir vakit televizyonda bir haberde (aaa tv haberi izlemiiiş) teknolojik cihazlara uygulanan verginin arttırılması talebi görüşülüyordu. İnternetten işin aslını araştırdım. VESTEL denilen markanın sahibi öyle emretmişti. İthal telefonlara vergi bindirin, demişti. Kimse benim kalitesiz, bok gibi mallarımı almıyor, millete kakalayamıyorum bu iğrenç malları, bari siz vergi koyun da diğerlerini alamasınlar, demişti. 

Şimdi bir de çıkmışlar yurt dışından alınan mala da acayip bir rakam vergi istiyor bu pezevenkler.

Yurt dışından gelen telefonun kayıt (imei) parası: 131 TL. Ben hatta biraz daha az ödemiştim babamın telefonu için sanki.

Adamlar bunu 600 (ALTI YÜZ) TL'ye çıkarmak istiyor. Efendiler bu bariz orospu çocukluğudur.


İnternette birileri birilerine sövmüş yine. Güney Kore' de de bu böyle diyor gavatın biri mesela. Ora ile kıyaslıyor. Zaten memlekette yeni bir moda çıktı kendini Kore ile kıyaslamak... Amın feryadı, oradaki teknoloji ile kendi montaj sanayisini bir tutuyor.





Bak adam (Samsung) en son gitmiş katlanabilir ekran için patent almış. Dokunmatik ekranları cüzdan gibi katlayacak adam. Üstelik içe dışa her türlü dönebilecek diyor. Millet bunlarla uğraşıyor. Bizimki bık bık "VÖRGÖ VÖRÖN!!!" diyerek ithal mal kullanımını azaltacağına inanıyor.

Yani dizin yapacağınız işi siksinler. İnternette Vestel vergisi diye aratırsanız benden daha fazla küfreden adamları okuyabilirsiniz. Bays.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder