26 Haziran 2015 Cuma

Tidal

Ekşisözlükte herkesi enine boyuna "music biz" uzmanı kestiren bir konu Tidal. Jay Z' nin "sanatçı daha çok kazansın" yalanını attığı, inananı 27 tl gibi bir fiyat ile pışpışladıkları bir online müzik dinleme programı.

Oo çok süper ses kalitesi diyor bunun seveni. Yüksek ses kalitesi ile Nicki Minaj dinliyor ablam. Tutmuş Kanye falan dinliyor. Göt herif, Prag Senfoni Orkestrası dinlemiş gibi bir de kasılmıyor mu? Ulan işiniz gücünüz yalan dolan. 


Jay Z diyor ki "Radyolardan gelen telifler sanatçılara çok az, plak şirketlerine gani gani gidiyor. Biz buna karşıyız, bundan sonra tüm sanatçılar daha fazla kazanacak".  Bakıyorsun yanında Madonna var. Az kazanmış Madonna. Küstürmüşler ablamı. Müzik piyasasında en yüksek paraları kazanan ne kadar adam varsa almış arkasına, bık bık ötüyor Jay Z.

Jay Z, müzik piyasasının Tayyibidir arkadaşlar. En çok biz biliriz biiz, benim Madonna bacımın royalty'sini yediler, diyor Jay Z. Müzik piyasası hülooğları da "adamlar yüksek kalite diyor, yiyor ama çalışıyor" diye şakşakçılığını yapıyor. 


Ama pazarlamasının yapıldığı dakikadan itibaren çok büyük bozguna uğradı Tidal. Bir NYU profesörü daha ilk günden eline verdi Jay Z' nin, sorduğu sorular ile. Kimse samimiyetine inanmadı bu olayın. Tamamen süper starların daha da süper paralar kazanması amaçlı (Jay Z' nin hepsinden daha fazla kazanması şartı ile tabii) bir dümen olduğu düşünüldü. Ve hatta en son olarak CEO' suna yol vermişler.

Şurada ufak bir açıklama var Tidal ile alakalı. Sizlere bırakıyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder