5 Temmuz 2015 Pazar

Deniz Atıkları

Adidas, geçtiğimiz günlerde, denizlere atılan çöplerden ve balık ağlarından yeni bir ayakkabı üretmiş. Bu aralar pek gündemde deniz atıklarını geri dönüşüm ile kullanmak zaten. 


Sadece önüne gelen çöpleri değil, aynı zamanda kaçak av için kullanılan ağları toplatmış. Amk evladı, kendi işine yaramasa dönüp suratına bile bakmazdı o kaçak avcılara. Madem öyle bir gücün var neden en başından kaçak avcıları ihbar etmiyorsun? Kapitalizm... Marifet gibi de bunu insanlara anlatıyor.

Neyse en azından bir işe yaramış, kendi yararına daha fazla olsa da deniz atıklarının geri dönüştürülmesi konusuna dikkati çekmiş. Şimdi tüm diğer markalar da buna benzer bir girişimde bulunur tahminen.

Ama benim bildiğim, daha önceden bu işe giren bir takım girişimci vardı. Bureo Skateboards 'ın sahipleri. Kickstarter' da kendilerine bir proje oluşturup bu işe gönül verdiler. Tamamen iyi niyetlerine inanabileceğiniz güzide insanlar. 


The Minnow adını verdikleri bu kaykayın yaratılma hikayesi, Adidas' ın özendiği fikrin babası olarak biliniyor (ya da ben öyle biliyorum). Ama bildiğim kadarıyla Bureo ailesi kaçak avcıları yakalamadı kendi kapitalist çıkarları uğruna. Sadece kendileri topladılar Şili sahillerinden, kendi imkanları ile.

Daha bu şekilde oluşturulmuş ne ürünler göreceğiz ileride kim bilir... Dünya nelerle uğraşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder